voetbalzone

Inter troeft Liverpool af en haalt Shaqiri naar Milaan

Thijs Post08 jan 2015, 13:57
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2015, 13:57
Advertentie

Xherdan Shaqiri stapt over van Bayern München naar Internazionale. De 23-jarige international van Zwitserland kwam in Zuid-Duitsland, door concurrentie van spelers als Arjen Robben en Franck Ribéry, nauwelijks aan spelen toe. Internazionale huurt Shaqiri voor de rest van het seizoen; daarna wordt er een bedrag van veertien tot achttien miljoen euro betaald aan der Rekordmeister. Liverpool had ook serieuze interesse, maar the Reds vissen dus achter het net.

voetbalzone

Shaqiri tekent naar verluidt een contract tot medio 2019 in Milaan, ter waarde van circa 2,5 miljoen euro per seizoen. Dat bedrag kan door de prestaties van Shaqiri stijgen tot drie miljoen per voetbaljaar. Shaqiri is de tweede speler van naam die Internazionale heeft aangetrokken in de winterse transferperiode van 2015: eerder kwam Lukas Podolski (Arsenal) al naar Milaan.

Het gonst al geruime tijd van geruchten rond Shaqiri, die dit seizoen slechts negen competitiewedstrijden speelde voor Bayern München. In zes van die gevallen was hij ook nog eens invaller. Toen Shaqiri donderdagochtend de training van Bayern München liet schieten, wisten de Duitse en Italiaanse media eigenlijk al genoeg.

Bezig met laden …