Inter wint ondanks assist Dumfries niet van Al-Nassr bij weerzien met Brozovic

Lars Capiau27 jul 2023, 15:12
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:04

Internazionale en Al-Nassr hebben gelijkgespeeld in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het Nagai Stadium in Osaka bleef de Champions League-finalist steken op een 1-1 eindstand. Namens de Milanezen scoorde nieuwkomer Davide Frattesi op aangeven van Denzel Dumfries, terwijl Abdulrahman Ghareeb doel trof voor de ploeg van trainer Luis Castro.

Simone Inzaghi formeerde een sterke basisopstelling. Bij i Nerazzurri startte naast Dumfries ook Stefan de Vrij in de basis. Op doel verving voormalig Volendam-goalie Filip Stankovic de naar Manchester United vertrokken André Onana. Bij Al-Nassr leidde Cristiano Ronaldo uiteraard de aanvalslinie. De van Inter overgekomen Marcelo Brozovic vormde samen met andere aanwinst Seko Fofana het hart van het middenveld. Ook Alex Telles maakte zijn opwachting voor de Saudische ploeg.

Al-Nassr begon sterk aan de wedstrijd. Stankovic moet een kopbal van Anderson Talisca keren, waarna hij momenten later een afstandsschot van Ronaldo rakelings naast zag vliegen. In de 23ste minuut was het wel raak. Talisca zette op prachtige wijze de dieplopende Ghareeb voor de keeper, die de uitkomende Stankovic van dichtbij verschalkte: 1-0. Op slag van rust kwam Inter langszij. Na een afgemeten hoge voorzet van de opgestoomde Dumfries kopte Frattesi de bal knap in de linkeronderhoek om de stand gelijk te trekken: 1-1.

Met die stand zou de wedstrijd ook eindigen, hoewel Inter in het tweede bedrijf meer aanspraak maakte op de overwinning. In de tweede helft voerden beide trainers flink wat wisselingen door, maar Al-Nassr hield knap stand. Ondanks verwoede pogingen van Lautaro Martínez en Stefano Sensi wist doelman Nawaf Alaqidi zijn doel schoon te houden in de tweede 45 minuten, waardoor de ruststand ook de eindstand betekende.