voetbalzone

Interesse uit Duitsland en Israël in overbodige Twente-aanvaller

Bart Kruyt14 jun 2013, 07:10
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 07:10
Advertentie

Joshua John en Glynor Plet werden in het afgelopen seizoen verhuurd door FC Twente, maar hoeven niet terug te keren naar Enschede. De aanvallers komen niet in de toekomstplannen van de club voor en staan te koop, zo bevestigde voorzitter Joop Munsterman afgelopen woensdag. John kan bij FC Nordsjaelland blijven en ook voor Plet is wel interesse.

/

De spits speelde in het afgelopen seizoen voor het Racing Genk van Mario Been en kan volgend seizoen in Duitsland of Israël zijn geld verdienen. Plet staat in de belangstelling van 1. FC Köln en Maccabi Tel Aviv, zo weet TC Tubantia. Bij laatstgenoemde club is Jordi Cruijff technisch directeur en Maccabi werd in het afgelopen seizoen kampioen van de Israëlische competitie.

Mocht de 26-jarige Plet niets voelen voor een avontuur ver van huis, dan kan hij er ook voor kiezen om over te stappen naar Köln, dat in het afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de 2. Bundesliga. Plet speelde tot op heden voor FC Den Bosch, FC Lisse, SC Telstar en Heracles Almelo en maakte slechts twee goals voor FC Twente in dertien wedstrijden. Namens Genk vond hij het doel afgelopen seizoen tien keer.

Bezig met laden …