voetbalzone

Interim-trainer Swansea wacht af: ‘Guardiola noemt hem de beste ooit’

Erik van Dam18 dec 2015, 19:51
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 19:51
Advertentie

Marcelo Bielsa geldt volgens de Engelse media als de topfavoriet om Garry Monk op te volgen bij Swansea City. De zestigjarige Argentijn zit zonder club sinds hij Olympique Marseille in de zomer de rug toekeerde. Op dit moment heeft Alan Curtis het nog voor het zeggen als interim-trainer en hij moest even opzoeken wie Bielsa überhaupt is, zo geeft hij vrijdag toe.

voetbalzone

“Ik kende zijn reputatie wel, maar echt veel wist ik niet van hem, dus ben ik hem even gaan Googelen. Als er een nieuwe manager komt weet je nooit precies hoe hij zal reageren of hoe hij omgaat met spelers, trainingen en de staf. Maar Bielsa’s reputatie als trainer is fantastisch. En als Josep Guardiola hem waardeert als de beste trainer ooit is hij natuurlijk wel iemand van wie je graag wat wil leren”, zegt Curtis in de Engelse media.

Guardiola betitelde Bielsa in maart 2012 als ‘de beste trainer van deze planeet’, toen de Argentijn nog voor Athletic Club werkzaam was. “We zijn erg blij dat hij actief is in de Primera División, zodat we allemaal van hem kunnen leren”, zei Pep toen, zonder dat verder uitgebreid toe te lichten. Bielsa staat behalve om zijn trainerskwaliteiten ook bekend als El Loco, een bijnaam die hij al in zijn tienerjaren kreeg vanwege zijn idealisme.

Bezig met laden …