voetbalzone

Interlandcarrière Van Beukering bij Indonesië mondt uit in fiasco

Erik van Dam09 feb 2012, 08:31
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2012, 08:31
Advertentie

Jhon van Beukering kan het spelen van wedstrijden voor het Indonesische nationale elftal voorlopig op zijn buik schrijven. De 28-jarige spits stapte vorig jaar over naar Pelita Jaya en liet zich naturaliseren tot Indonesiër, om zo de kans op een interlandloopbaan nieuw leven in te blazen. Vanwege problemen tussen Pelita Jaya en de Indonesische bond zit het er echter niet in dat Van Beukering uit kan gaan komen voor het nationale team.

/

Pelita Jaya scheidde zich, net als veel andere clubs in de nationale competitie, af van de bond en begon een eigen divisie na een conflict met de bond. Die weigert de competitie echter te erkennen en ziet deze dus als illegaal: spelers uit de verboden competitie oproepen doet men niet, dus kan Van Beukering fluiten naar een uitnodiging van bondscoach Wim Rijsbergen.

“Zolang hij in de verkeerde league uitkomt, speelt Jhon geen interlands”, bevestigt Rijsbergen donderdag in het Algemeen Dagblad. “Er is ook een competitie van de voetbalbond gestart. Daaruit is een Onder 23-team samengesteld, dat de nationale ploeg vormt. Ik kan wel anders willen, maar heb daar geen invloed op. Ik ben in dienst van de bond en de rijke, grote bazen maken ruzie.”

Bezig met laden …