Internacional ondanks nederlaag naar finale Copa Libertadores

Bart Kruyt06 aug 2010, 07:10
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2010, 07:10

De strijd om de Copa Libertadores gaat tussen het Mexicaanse Chivas Guadalajara en het Braziliaanse Internacional. Nadat eerstgenoemde zich woensdag al plaatste voor de eindstrijd, volgde Internacional vrijdag haar voorbeeld. De Brazilianen verloren weliswaar met 2-1 van Sao Paulo, maar bekerden op basis van uitgescoorde doelpunten verder.

/

De thuiswedstrijd had Internacional namelijk met 1-0 gewonnen, waardoor de 2-1 nederlaag voelde als een overwinning. In een volgepakt Estadio Morumbi deed Sao Paulo er alles aan om de achterstand weg te poetsen en de ploeg werd na een half uur in het zadel geholpen door Internacional-doelman Renan, die verschrikkelijk in de fout ging. De keeper zat helemaal mis bij een voorzet van Hernanes, kreeg de bal op zijn schouder en zag Alex Silva profiteren.

Beide ploegen wisten niet goed wat zij na dit doelpunt moesten doen. Sao Paulo vroeg zich af of het op zoek moest gaan naar een tweede treffer, terwijl Internacional te angstig was om te jagen op de gelijkmaker. Een rommelige fase volgde, maar kort na rust werd er toch weer gescoord. Alecsandro nam de belangrijke gelijkmaker namens Internacional voor zijn rekening.

Door dit doelpunt moest Sao Paulo nog twee keer scoren om door te bekeren, maar het geloof in een goed resultaat verdween nooit. Slechts drie minuten na de gelijkmaker van Alecsandro nam de thuisploeg een nieuwe voorsprong, via Ricardo Oliveira. Met man en macht werd vervolgens gezocht naar de derde treffer, maar de defensie van Internacional gaf geen krimp en kreeg geen tegendoelpunten meer. Sao Paulo sneuvelde zodoende en Internacional mag zich op gaan maken voor de finale tegen Chivas Guadalajara.