voetbalzone

Internacional vecht zich naar voordeel in finale Copa Libertadores

Bart Kruyt12 aug 2010, 08:00
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 08:00
Advertentie

Het Braziliaanse Internacional heeft de Copa Libertadores voor het grijpen. In de eerste van twee finales kwam de equipe nog wel op achterstand bij Chivas Guadalajara, maar door twee doelpunten in het tweede bedrijf keerde het met een voorsprong terug naar huis (1-2). Volgende week is de return en zal duidelijk worden wie de trofee voor zich opeist.

/

Internacional heeft in ieder geval de beste papieren. De ploeg kende nog geen goede start, toen Mexicaans international Adolfo Bautista de score namens Chivas opende met een harde kopbal, maar in de tweede helft toonden de Brazilianen veerkracht. Giuliano en verdediger Bolivar zorgden ervoor dat Internacional een voorsprong nam.

Uitblinker bij de Brazilianen was Andres D'Alessandro: “We hebben het goed gedaan, op een veld dat niet erg goed was. We hadden van tevoren echter gezegd dat dit geen excuus mocht zijn en we hebben geprobeerd om ons spel te spelen. We hebben nu uit gewonnen en dat is erg belangrijk, maar de kansenverdeling blijft fifty-fifty. Chivas heeft gewoon een goed elftal en we moeten oppassen.”

Bezig met laden …