voetbalzone

International maakt ruimte voor Grindheim en gaat naar Bundesliga

Bart Kruyt16 jun 2011, 11:34
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2011, 11:34
Advertentie

William Kvist gaat eindelijk de Deense landsgrenzen over. De middenvelder van FC Kopenhagen speelde liefst zeven seizoenen lang in de hoofdstad van Denemarken, maar donderdag werd bekend dat de international komend seizoen in de Bundesliga gaat voetballen, bij VfB Stuttgart. Zijn werkgever heeft in de persoon van Christian Grindheim al de vervanger in huis.

Als Kvist de medische keuring doorstaat,dan ligt er voor de 26-jarige Scandinaviër in Stuttgart een vierjarig contract klaar. “Kvist brengt de nodige ervaring met zich mee”, zo laat trainer Bruno Labadia weten. “Daarnaast straalt hij rust uit aan de bal. Een heuse versterking voor het team.”De club van Khalid Boulahrouz betaalt naar verluidt om en nabij de 3,5 miljoen euro voor de aanvoerder van Kopenhagen.

Hiermee is de kampioen van Denemarken weliswaar een belangrijke speler kwijtgeraakt, maar Kopenhagen heeft afgelopen week al laten zien duidelijk niet verrast te zijn door het vertrek van Kvist. Grindheim werd namelijk van SC Heerenveen overgenomen en zal de plek van de Deens international binnen het elftal over gaan nemen. Kvist kwam 181 wedstrijden in actie in het shirt van Kopenhagen.

Bezig met laden …