voetbalzone

'International PSG weigerde met oog op transfer te spelen tegen Shakhtar'

Bart Kruyt10 dec 2015, 11:06
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2015, 11:06
Advertentie

Paris Saint-Germain was voor de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk al zeker van een plaatsje in de knock-outfase van de Champions League en speelde alleen nog voor de mogelijke groepswinst. Laurent Blanc was daarom van plan om enkele spelers rust te geven en wilde Salvatore Sirigu laten keepen, maar volgens L’Equipe weigerde de Italiaanse doelman om in actie te komen.

voetbalzone

De 28-jarige Sirigu was in de voorgaande vier seizoenen de eerste doelman van PSG, maar afgelopen zomer werd hij vervangen door de drie jaar jongere Kevin Trapp, die werd overgenomen van Eintracht Frankfurt. Sirigu keepte dit seizoen pas een wedstrijd voor PSG, maar werd nog wel gewoon opgeroepen voor de Italiaanse ploeg. De doelman wil met het oog op het aankomende EK in beeld blijven bij bondscoach Antonio Conte en aast daarom op een vertrek in januari.

Vanwege zijn transferplannen weigerde Sirigu dinsdag om in actie te komen: als hij zou hebben gekeept tegen Shakhtar, zou hij na de jaarwisseling namelijk niet voor een andere club in de Champions League mogen spelen. AS Roma schijnt belangstelling te hebben voor de Italiaan en Sirigu wilde dat risico dus niet lopen. Naast Roma worden ook Newcastle United en Aston Villa in verband gebracht met Sirigu, maar deze Engelse clubs spelen geen Champions League-voetbal.

Bezig met laden …