voetbalzone

International wil weg uit Lyon: 'Benieuwd of gras elders groener is'

Matthijs van Laar24 dec 2013, 17:20
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2013, 17:20
Advertentie
/

Bafetimbi Gomis staat voor zijn laatste maanden als speler van Olympique Lyon. De aanvaller heeft een aflopend contract en is op de hoogte van de interesse uit Engeland. Dinsdag, tijdens een bijeenkomst in zijn woonplaats Toulon, verklaarde de 28-jarige aanvaller uit te zien naar een nieuwe uitdaging.

"Ik ben bezig aan mijn vijfde jaar in Lyon en de tijd is rijp om iets nieuws te proberen. Ik ben benieuwd of het gras elders groener is", liet de twaalfvoudig Frans international (drie goals) optekenen door RMC. Die aankondiging zal ongetwijfeld leiden tot interesse uit Engeland, waar de naam van Gomis al langer rond zingt. Newcastle United toonde al eens concrete interesse en was afgelopen zomer zelfs al dicht bij een akkoord.

Het is zelfs niet uitgesloten dat Gomis al in januari van omgeving verandert. Olympique Lyon dreigt namelijk een transfersom mis te lopen als het de speler in juli laat gaan, wanneer zijn contract afloopt. Om nog iets aan hem te verdienen kunnen les Gones ertoe besluiten om al komende maand zaken te doen met geïnteresseerde clubs. Lyon betaalde in 2009 vijftien miljoen euro voor de toenmalig speler van Saint-Etienne.

Bezig met laden …