voetbalzone

'Internationals zijn beter in vorm bij winters WK 2022 in Qatar'

Erik van Dam28 dec 2010, 12:14
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2010, 12:14
Advertentie

Zeker is het nog lang niet, maar een WK in de winter van 2022 krijgt meer en meer steun. Na de FIFA en spelersvakbond FIFPro zegt nu ook Mohammed bin Hammam, voorzitter van de Qatarese bond, dat een WK in januari geen gekke gedachte is. “Het is ook makkelijker te organiseren, omdat het samenvalt met de winterstop in veel competities”, geeft Bin Hammam te kennen.

/

Novum schrijft maandag dat het organiserend land wel openstaat voor een winters toernooi. “Als het verplaatst wordt naar januari, is dat een win-winsituatie voor alle partijen”, wordt opgetekend uit de mond van Bin Hammam. Hij vindt dat een WK in de winter veel voordelen geeft. Zo zouden 'de spelers beter in vorm zijn in plaats van volledig uitgeput na een slopend seizoen waarin het aantal wedstrijden op kan lopen tot zestig'.

Toch vindt de bestuurder dat het eindtoernooi ook in juni en juli perfect georganiseerd kan worden door Qatar. Sinds het land begin december het WK kreeg toegewezen, opperden onder meer Franz Beckenbauer en UEFA-voorzitter Michel Platini om het toernooi te verplaatsen naar de wintermaanden, gezien de hoge temperaturen in de zomer in Qatar. Onlangs zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter een eenmalig uitstapje te overwegen. Wel vindt de Zwitser dat het organiserende Qatar daartoe het initiatief moet nemen.

Bezig met laden …