voetbalzone

‘Internazionale haalt deadline en verhoogt vraagprijs naar 60 à 70 miljoen’

Dominic Mostert30 jun 2017, 11:00
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2017, 11:00
Advertentie

Internazionale hoeft Ivan Perisic deze zomer niet te verkopen. I Nerazzurri gaan erin slagen om voor zaterdag een bedrag van dertig miljoen euro bijeen te schrapen, zo meldt Sky Italia. Daardoor voldoet de club aan de Financial Fair Play-regels en worden sancties als een ingekrompen selectie of een transferverbod afgewend. Het is Inter gelukt zonder de verkoop van bepalende spelers als Perisic of Marcelo Brozovic.

Met de verkoop van Éver Banega aan Sevilla (9 miljoen), Gianluca Caprari aan Sampdoria (13 miljoen), Senna Miangue aan Cagliari (3,5 miljoen), Federico Dimarco aan FC Sion (2 miljoen) en Fabio Eguelfi aan Atalanta (1,5 miljoen) heeft Inter 29 miljoen euro verzameld. Bovendien staan Andrea Ranocchia, George Puscas en Andrew Gravillon op het punt om te vertrekken. Al met al lijkt Inter de dertig miljoen te passeren en daardoor is er geen noodzaak om afscheid te nemen van Perisic, die wordt begeerd door Manchester United.

De Europa League-winnaar hoopte de 28-jarige creatieveling voor vijftig miljoen euro te kunnen overnemen, maar zal nu aanzienlijk dieper in de buidel moeten tasten. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de vraagprijs oplopen tot zestig à zeventig miljoen euro. Een verkoop van Brozovic is nog wel reëel; de Kroatische landgenoot van Perisic wordt gevolgd door Zenit Sint-Petersburg. Ook Jeison Murillo kan nog vertrekken en Confederations Cup-finalist Gary Medel kan aan de slag bij zijn oude werkgever Boca Juniors.

Bezig met laden …