voetbalzone

Internazionale haalt opgelucht adem na transfer Forlán naar Brazilië

Erik van Dam06 jul 2012, 16:15
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2012, 16:15
Advertentie
/

Diego Forlán heeft zich verbonden aan Internacional de Porto Alegre. De Uruguayaanse spits heeft een rampjaar achter de rug in Italië, bij Internazionale. De 33-jarige Forlán kwam in achttien competitieduels maar tot twee doelpunten en werd door velen verguisd om zijn prestaties. Toch wilde Forlán liever niet weg uit Milaan, maar Inter besloot anders. Dat laat de spits, wiens contract nog een jaar doorliep, nu gratis weggaan.

In Porto Alegre heeft Forlán een contract voor twee jaar getekend. Hij keert daarmee terug naar Zuid-Amerika, het continent waar hij van 1997 tot 2001 furore maakte bij Independiente. Manchester United kocht hem in januari 2002 voor circa 8,5 miljoen euro weg, maar Forlán ging de geschiedenisboeken in als een van de grootste miskopen ooit in het shirt van de Engelsen. Pas na zijn vertrek liet hij zijn ware ik zien.

/

Een periode van zes zeer succesvolle en productieve jaren brak namelijk aan, in de Spaanse competitie. Eerst maakte Forlán in het shirt van Villarreal 54 goals in 105 duels en daarna was het 74 keer raak in 134 wedstrijden voor Atlético Madrid; de aanvaller won met die laatste club de Europa League en Europese Super Cup. In 2010 werd hij bovendien verkozen tot de beste speler op het WK in Zuid-Afrika.

De transfer naar Inter bleek echter een misstap van beide kanten. Forlán paste niet in het systeem, werkte met drie coaches in een seizoen tijd en stond vaak weken droog. Nu gaat hij met een tweejarig contract op zak zich laten zien in de Braziliaanse Série A. Eerder vestigde Clarence Seedorf zich daar al; hij vertrok transfervrij bij AC Milan. Zaterdag zal Forlán officieel gepresenteerd worden aan pers en publiek.

Bezig met laden …