voetbalzone

'Internazionale heeft gespeeld, Lazio heeft gewonnen'

09 aug 2009, 10:22
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2009, 10:22
Advertentie
Lazio veroverde zaterdag in het olympische atletiekstadion van Beijing de Italiaanse Super Cup. De bekerwinnaar was met 2-1 te sterk voor landskampioen Internazionale en sleepte daardoor net als in 1998 en 2000 de eerste prijs van het seizoen in de wacht. Het is niet ongebruikelijk dat de wedstrijd om de Italiaanse Super cup buiten eigen land wordt gespeeld. Eerder waren Libië (2002) en New Jersey (2003) het decor.



Volgens Inter-coach José Mourinho heeft de betere ploeg verloren. "Lazio heeft de vreugde over de overwinning, maar wij hebben een team en de toekomst", stelde de Portugees. "Ik ben bijzonder tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben. Ik heb minder vrede met het resultaat. We hadden het duel ook met 3-1 kunnen winnen. Alvorens zij met 1-0 voorkwamen hadden wij wel twaalf à dertien kansen."

De Braziliaan Matuzalem opende na ruim een uur spelen namens Lazio de score. Amper drie minuten later maakte Tommaso Rocchi er zelfs 0-2 van, maar de van Barcelona overgekomen Samuel Eto'o bracht met de aansluitingstreffer in de 78e minuut de spanning terug in de eindstrijd. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal van Diego Milito kwam de landskampioen in de slotfase echter niet meer.

"Lazio was vrij defensief en had veel geluk", vervolgde Mourinho. "Er heeft één team gespeeld en het andere team heeft gewonnen. Zij hebben in totaal drie keer op doel geschoten. Als ze zo doorgaan in de competitie, dan zijn ze een serieuze kandidaat voor de titel." Lazio-voorzitter Claudio Lotito vindt Mourinho maar een slechte verliezer. "Hij moet eens leren beter met zijn verlies om te gaan. Dat is de pure realiteit."
Bezig met laden …