Internazionale juicht om misstap Napoli tegen worstelend AS Roma

Bart Kruyt13 dec 2015, 19:04
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 19:04

Napoli is er zondagavond niet in geslaagd om AS Roma aan de kant te zetten. De nummer twee van de ranglijst hoopte het goede voorbeeld dat koploper Internazionale zaterdag al gaf te kunnen volgen, maar kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Fiorentina zou Napoli later deze zondag kunnen passeren, maar dan moet het wel zien te winnen bij Juventus.

Een wedstrijd tussen Napoli en Roma was al twintig jaar lang niet meer zonder doelpunten geëindigd, maar zondag was het dus weer eens raak. Napoli was in eigen helft wel duidelijk de bovenliggende partij, maar wist het overwicht niet uit te drukken in de score. In de eerste helft vielen er niet eens serieuze kansen te noteren: Napoli en Roma schoten in het gehele eerste bedrijf geen enkele keer op doel.

Een opvallend moment uit de eerste helft was dat grensrechter Gianluca Cariolato zich moest laten vervangen: hij kreeg last van zijn hamstring, waardoor vierde official Marco Barbirati de vlag moest overnemen. Hij zag een leukere tweede helft, waarin Napoli duidelijk op zoek was naar de overwinning. Marek Hamsík kreeg na ongeveer een uur spelen de grootste kans, toen hij na defensief geklungel alleen op het vijandelijke doel af ging, maar de Slowaak schoof de bal naast.

Tien minuten voor tijd leek Roma nog tegen de verhoudingen in op voorsprong te komen, toen Daniele De Rossi raak kopte, maar de voorzet van Antonio Rüdiger had de achterlijn al gepasseerd. In de slotfase moest Wojciech Szczesny nog handelend optreden bij pogingen van Hamsík en Dries Mertens en omdat de keeper van Roma dit goed deed, kwam er geen winnaar uit de Italiaanse topper.