voetbalzone

Internazionale kent vliegende start; enorme misser van João Mário

Gijs Freriks28 nov 2016, 21:57
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2016, 21:57
Advertentie

Internazionale en Fiorentina zijn van plek gewisseld in de Serie A. Het team van Stefano Pioli was maandagavond met 4-2 te sterk van de formatie van Paulo Sousa en staat nu met 21 punten op de achtste plaats. Internazionale heeft nu nog maar één wedstrijd in de laatste tien thuisoptredens in de Serie A verloren.

/

Internazionale kende een droomstart, want binnen drie minuten was het raak in het Giuseppe Meazza. Marcelo Brozovic knalde na een afvallende bal hoog raak en maakte het snelste Serie A-thuisdoelpunt van i Nerazzurri sinds februari 2013. Josip Ilicic en Antonio Candreva kregen vervolgens kansen om op het scorebord te komen, maar faalden in de afwerking. Na negen minuten was het echter wel raak en het was Candreva die de bal na een voorzet van Ivan Perisic kon intikken: 2-0. Daar bleef het echter niet bij voor Internazionale, want de club maakte voor het eerst sinds januari 1999 in de eerste negentien minuten van een competitiewedstrijd drie treffers.

Mauro Icardi werd gevonden door Candreva, kapte Gonzalo Rodríguez uit, dribbelde voorbij Davide Astori en schoof de bal vervolgens voorbij Ciprian Tatarusanu in het doel. Internazionale zat derhalve op rozen en dat zat men al helemaal toen Rodríguez in de blessuretijd met rood van het veld werd gestuurd na een overtreding op Icardi. Fiorentina had daarvoor overigens nog wel een eretreffer gemaakt: Nikola Kalinic knalde met zijn linker binnen. Met tien tegen elf én een ruime achterstand wist Fiorentina echter dat het nagenoeg onmogelijk was om er nog een positief resultaat uit te slepen.

/

La Viola, dat de vier voorgaande ontmoetingen met Internazionale in de Serie A wist te winnen, maakte het echter toch nog bijzonder spannend. Josip Ilicic’ schot bleek Samir Handanovic na ruim een uur voetballen te machtig en daardoor ging Fiorentina weer geloven in een punt. De bezoekers hadden al eerder kunnen scoren toen João Miranda een bal van de lijn haalde, maar na de aansluitingstreffer kon men de gelijkmaker niet afdwingen. In de blessuretijd werd het via Icardi nog 4-2; eerder had invaller João Mário al een enorme mogelijkheid op die vierde treffer laten liggen.


Bezig met laden …