Internazionale klopt angstgegner met minimaal verschil en raakt in vorm

Dominic Mostert18 dec 2016, 13:25
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 13:25

Stefano Pioli begint Internazionale op de rails te krijgen. De opvolger van Frank de Boer boekte zondag op bezoek bij Sassuolo zijn derde officiële zege op rij: 0-1. Antonio Candreva werd de matchwinner met een doelpunt in de openingsfase van de tweede helft. Inter heeft inmiddels 27 punten verzameld uit 17 competitiewedstrijden en staat daarmee voorlopig op de zevende plek.

/

Via de overwinning maakt Inter een eind aan een negatieve reeks tegen Sassuolo: de laatste vier onderlinge duels (in alle competities) eindigden allemaal in het voordeel van de club uit Modena. Inter was vastberaden om ditmaal te winnen, want met elf schoten in de eerste helft zetten de bezoekers een seizoensrecord neer. Desondanks werd er niet gescoord. Candreva dwong Andrea Consigli na elf minuten tot een redding na een venijnige uithaal, terwijl Mauro Icardi en Ivan Perisic in het slot van de eerste helft ook dichtbij waren. Aan de overzijde moest Samir Handanovic zich strekken om een volley van Gregoire Defrel te pareren.

Vlak na rust slaagde Inter er wél in om de voorsprong te grijpen. Candreva vuurde raak in de rebound na goed werk van João Mário. Handanovic voorkwam na ruim een uur dat Stefano Sensi een grote mogelijkheid op de gelijkmaker zou benutten. Sassuolo kreeg in de slotfase nog enkele kansen om langszij te komen, maar Alessandro Matri en Antonino Ragusa hadden het vizier niet op scherp staan. Omdat Sassuolo-doelman Andrea Consigli vlak voor tijd als winnaar uit de strijd kwam in een één-op-één-duel met Perisic wist Inter de marge niet uit te breiden.