voetbalzone

Internazionale kruipt in unieke wedstrijd dichter naar AS Roma

Thijs Post23 apr 2016, 22:42
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2016, 22:42
Advertentie

In Italië gebeurde het nog nooit dat er geen enkele Italiaan aan de aftrap stond bij een wedstrijd in de Serie A. Daar kwam zaterdagavond verandering in bij de krachtmeting tussen Internazionale en Udinese. Er stonden veertien verschillende nationaliteiten op het veld, maar geen enkele Italiaan. Het duel der buitenlanders eindigde in het voordeel van Inter: 3-1.

/

Udinese doet het de laatste jaren goed in Milaan, met drie overwinningen en een gelijkspel in de laatste vier wedstrijden in Giuseppe Meazza. Ook dit voetbaljaar bleek Udinese een taaie tegenstander voor Internazionale, dat moest winnen om richting AS Roma te kruipen voor een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League. De beste start van de wedstrijd was echter voor Udinese en dat resulteerde in een spectaculair doelpunt van Cyril Théréau. De Fransman volleerde de bal op fabelachtige wijze tegen de touwen en daarmee bezorgde hij zichzelf een fraai verjaardagscadeau: zondag wordt hij 33 jaar oud.

Langzaam maar zeker knokte Internazionale zich terug in de wedstrijd. Geoffrey Kondogbia, Stevan Jovetic en Marcelo Brozovic misten al kansen, toen aanvoerder Mauro Icardi zijn ploeg bij de hand nam. Icardi zorgde ervoor dat het voor Jovetic een klein kunstje was om de bal binnen te tikken voor de 1-1. Voor Jovetic was het zijn eerste doelpunt sinds 12 december 2015, de uitwedstrijd tegen Udinese.

/

Na de onderbreking kregen beide partijen kansen. Udinese werd een strafschop onthouden en Bruno Fernandes raakte de lat, terwijl Udinese-keeper Orestis Karnezis reddingen verrichtte op pogingen van Brozovic en Icardi. Een kwartier voor tijd was het toch raak, toen Yuto Nagatomo de bal net binnen wist te houden en ook nog eens een prima voorzet af wist te leveren. Met zijn borstkas drukte Jovetic de bal over de lijn voor zijn tweede van de wedstrijd.

Diep in de blessuretijd kreeg Duván Zapata een dot van een kans op de gelijkmaker, maar Samir Handanovic redde uitermate knap en hij leidde direct een counter in. Daardoor kon Éder zijn eerste doelpunt ooit voor i Nerazzurri maken: 3-1. Door de overwinning heeft Internazionale nog vier punten achterstand op AS Roma, concurrent in de strijd om de derde plek (en dus Champions League-voetbal). AS Roma komt maandag nog in actie, in eigen huis tegen nummer twee Napoli.


Bezig met laden …