Internazionale pijnlijk onderuit in 600ste competitiewedstrijd Zanetti

Bart Kruyt10 mrt 2013, 21:40
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2013, 21:40

Javier Zanetti verdedigt al sinds 1995 de clubkleuren van Internazionale en speelde zondagavond zijn 600ste competitiewedstrijd voor i Nerazzurri. De ploeg van Andrea Stramaccioni kon deze mijlpaal echter niet vieren met een overwinning, want Bologna was verrassend met 0-1 te sterk in het Giuseppe Meazza. Inter blijft op 47 punten staan, vier minder dan nummer drie AC Milan, en datzelfde geldt voor Lazio. De Romeinen verloren met 0-2 van Fiorentina, dat Lazio en Inter passeert op de ranglijst en nu vierde staat in de Serie A, met 48 punten.

/

Internazionale - Bologna 0-1
Inter kreeg midweeks een pak slaag van Tottenham Hotspur in de Europa League en wilde dan ook wat goed maken in de thuiswedstrijd tegen Bologna. De ploeg van Stramaccioni stelde echter hevig teleur en kreeg in de eerste helft maar een noemenswaardige kans, maar een voorzet van Ezequiel Schelotto werd onderschept door Archimede Morleo. Bologna was voor rust een stuk gevaarlijker en Fredrik Sorensen kopte al na honderd seconden net over, terwijl Manolo Gabbiadini de bal in het zijnet werkte. Alberto Gilardino schoot met een volley net naast en een vrije trap van Alessandro Diamanti kon niet binnengetikt worden. Manolo Gabbiadini kopte de bal via Zanetti over en kon ook niet profiteren van een fout van Andrea Ranocchia.

Het rustsignaal werd gevolgd door een striemend fluitconcert van de Inter-aanhang, maar zij zagen dat het in de tweede helft niet veel beter ging. Inter kreeg weliswaar de eerste mogelijkheden in het tweede bedrijf, maar Bologna kwam na een klein uur spelen op voorsprong via Gilardino. De aanvaller leek buitenspel te staan, maar mocht verder en was trefzeker met een volley. Inter moest in de achtervolging en kreeg kansen via Antonio Cassano, Fredy Guarin en Rodrigo Palacio, terwijl Rene Krhin aan de overkant voor gevaar zorgde namens Bologna. Ranocchia probeerde nog te scoren met een omhaal, maar dat lukte niet en dus pakte Bologna de drie punten.

Lazio - Fiorentina 0-2
Lazio en Fiorentina vechten allebei voor ten minste de derde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. De thuisploeg, die in elf van de laatste twaalf thuiswedstrijden in de Serie A ongeslagen bleef, deed dus slechte zaken in het eigen Stadio Olimpico. De bezoekers uit Florence waren sterker en kregen al na acht minuten een grote kans, maar Stevan Jovetic tikte een voorzet van Manuel Pasqual van dichtbij over. De Montegrijn was na twintig minuten uiteindelijk wel trefzeker; Borja Valero liet de bal rollen en Jovetic werkte beheerst af: 0-1. De voorsprong was verdiend, al liet Lazio zich ook niet onbetuigd.

André Dias had de Romeinen na een halfuur op gelijke hoogte moeten schieten, maar de Braziliaan schoot bij een hoekschop de bal in de grond. Vijf minuten na rust gooide Adem Ljajic de wedstrijd met een vrije trap in het slot; hij verraste Federico Marchetti door de korte hoek te kiezen. La Viola controleerde hierna de wedstrijd, al stond het nog wel een goede kans voor Sergio Floccari toe, maar de spits stuitte op Emiliano Viviano. Fiorentina won hierdoor voor het eerst sinds november 2007 weer bij Lazio en staat nog maar drie punten achter de felbegeerde derde plaats.