voetbalzone

Internazionale stuurt miskoop van tien miljoen euro naar Brazilië

Gijs Freriks21 jan 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2014, 00:00
Advertentie

Álvaro Pereira heeft Internazionale verlaten. De linkervleugelverdediger begon dit seizoen onder Walter Mazzarri pas in één competitiewedstrijd in de basis en heeft eieren voor zijn geld gekozen. De Uruguayaan wil het WK in Brazilië niet mislopen en is daarom naar São Paulo vertrokken. Tricolor Paulista huurt Pereira voor anderhalf jaar en betaalt daar één miljoen euro voor.

voetbalzone

Als de Zuidoost-Brazilianen de 28-jarige Pereira definitief willen overnemen, dan dienen zij 7 miljoen te betalen. De 54-voudig international zal donderdag officieel worden gepresenteerd aan pers en publiek. “Ik ben blij om hier te zijn. Dit is een belangrijke fase in mijn carrière. Het is een droom om een van de grootste clubs in de wereld te dienen en ik weet zeker dat mijn carrière profijt gaat hebben van deze stap”, zegt Pereira op de officiële website van de nummer tien van het voorbije Série A-seizoen.

Pereira maakte in de zomer van 2012 de overstap van FC Porto naar Internazionale; i Nerazzurri betaalden destijds liefst 10 miljoen euro. El Palito kwam eerder uit voor onder meer het Roemeense CFR Cluj. Hij werd de voorbije weken ook in verband gebracht met onder meer Olympique Marseille, Swansea City, Galatasaray en Grêmio, maar heeft dus gekozen voor een avontuur bij de zesvoudig kampioen van Brazilië. Pereira heeft in Giuseppe Meazza nog een contract tot de zomer van 2016.

Bezig met laden …