voetbalzone

Internazionale trekt vijftien miljoen uit voor grootste talent van Kroatië

Erik van Dam30 jan 2013, 19:57
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2013, 19:57
Advertentie
/

Internazionale versterkt de selectie donderdag met de zeer getalenteerde Mateo Kovacic. De aanvallende middenvelder, achttien jaar jong, geldt in Kroatië als een supertalent. Ondanks zijn geringe leeftijd staat hij meestentijds in de basis bij Dinamo Zagreb en bovendien heeft hij al vier interlands voor Jong Kroatië gespeeld. Inter heeft vijftien miljoen euro voor hem over.

Dat bedrag wordt opgesplitst in elf miljoen euro in rechtstreekse betalingen en vier miljoen als prestatie-afhankelijke bonus. In zijn eigen land heeft men Kovacic reeds omgedoopt tot ‘de nieuwe Luka Modric’ en meerdere clubs dongen het laatste jaar naar zijn hand. De aanvallende middenvelder wordt donderdag in Milaan verwacht voor de medische keuring en, aansluitend, het zetten van zijn handtekening.

Kovacic werd geboren in Oostenrijk en speelt sinds zijn dertiende bij Dinamo. De laatste twee seizoenen kroonde hij zich met de club uit de hoofdstad tot kampioen. Hij beschikt ook al over ervaring in de Champions League: in de voorronden en groepsfase kwam hij reeds tot twintig duels. Kovacic is na de winterstop niet gerechtigd voor de Europa League.

Bezig met laden …