voetbalzone

‘Internazionale troeft Milan af en gaat voor afronding miljoenendeal’

Erik van Dam20 jun 2015, 16:57
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 16:57
Advertentie

De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio claimt dat Internazionale beschouwd mag worden als de winnaar in de jacht op Geoffrey Kondogbia. De zwart-blauwen hebben stadsgenoot AC Milan afgetroefd in de strijd om de middenvelder van AS Monaco, zo geeft Di Marzio zaterdag aan. Er is wel een belangrijke ‘maar’: Inter is voorlopig alleen akkoord met Kondogbia zélf en nog niet met zijn Franse werkgever.

voetbalzone

AS Monaco wil een riante afkoopsom zien voor de 23-jarige middenvelder en zou denken aan een bedrag van ongeveer 34 miljoen euro. Om die reden was het voor AC Milan al lastig praten: vicevoorzitter Adriano Galliani was de voorbije dagen in Monaco om met de club te onderhandelen, maar zei vrijdagavond nog dat hij niet wist hoe de onderhandelingen zouden eindigen. Hij was toen ‘niet optimistisch en niet pessimistisch’.

Het lijkt er nu op dat Inter, dat met Piero Ausilio en Marco Fassone zelfs twee afgevaardigden naar Monaco stuurde, de strijd om Kondogbia gaat winnen. De gewilde middenvelder heeft Inter naar het lijkt zijn jawoord gegeven. Hij zal voor vijf seizoenen tekenen en ondergaat maandag de medische keuring in Milaan. Inter en Monaco gaan intussen proberen de puntjes op de i te zetten en de deal af te ronden. Di Marzio claimt dat Inter daarna verder gaat voor Gianelli Imbula van Olympique Marseille.

Bezig met laden …