Internazionale verliest wederom en richt zich op Coppa, Stekelenburg wint

Matthijs van Laar14 apr 2013, 16:53
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2013, 16:53

Internazionale is de weg wederom kwijt. De Italiaanse grootmacht gaf vorige week een voorsprong uit handen tegen laagvlieger Atalanta (3-4) en ging ook zondag onderuit. Middenmoter Cagliari bleek een niet te nemen horde en won het thuisduel met 2-0. Daardoor zit er voor Inter niks anders op dan zich volledig te richten op de returnwedstrijd tegen AS Roma in de halve finale van de Coppa Italia, die voor woensdag op de rol staat. Het is voor de ex-club van Wesley Sneijder de snelste en meest kansrijke weg naar Europees voetbal. AS Roma zelf kende overigens een betere generale: de uitwedstrijd bij Torino werd met 1-2 gewonnen.

/

Cagliari - Internazionale 2-0
Als Internazionale nog iets wil dit seizoen in competitieverband, dan dient de ploeg van Andrea Stramaccioni alle resterende wedstrijden in winst om te zetten. En zelfs dan zijn i Nerazzurri nog afhankelijk van puntverlies van de concurrentie. De uitwedstrijd bij Cagliari was in ieder geval een slechte aanzet tot een eindsprint. De bezoekers uit Milaan hadden in de eerste helft weliswaar het betere van het spel én de grootste kans, maar gescoord werd er niet. Dat mocht met name Esteban Cambiasso zich aanrekenen. De middenvelder kon alleen op het vijandelijke doel af, maar zag zijn wippertje over doelman Michael Agazzi via de bovenkant van de lat over het doel gaan.

Cagliari, dat in aanvallend opzicht weinig liet zien in het eerste bedrijf, kwam na een uur spelen ietwat tegen de verhouding in op voorsprong. Mauricio Pinilla liet zich gewillig vallen in de zestien van de tegenpartij en zag dat beloond worden met een strafschop. De Chileen ging vervolgens zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Inter kon daarna nauwelijks een vuist maken en leek volledig uit het veld geslagen. Een kwartier voor tijd gooide Pinilla het duel in het slot. Aanvankelijk verwerkte hij de slimme voorzet van Matiás Cabrera niet goed, maar in tweede instantie was het alsnog raak. Op die 2-0 hadden de gasten uit Noord-Italië geen antwoord meer.

/

Torino - AS Roma 1-2
Wat voor Inter geldt, geldt ook voor AS Roma: vanaf nu volstaat alleen winst. De ploeg van Maarten Stekelenburg, die in de basis begon, kweet zich echter heel wat beter van zijn taak. Pablo Osvaldo tekende na 22 minuten voor de 0-1, maar dankzij Rolando Bianchi werd de stand tien minuten later alweer in evenwicht gebracht. Na een uur spelen hielp Erik Lamela de bezoekers uit Rome wederom aan de leiding en dit keer werd de voorsprong, ondanks een rode kaart voor Federico Balzaretti, niet meer weggegeven. De linksback werd tien minuten voor tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.