Internazionale zakt nog verder weg na gelijkspel tegen De Vrij

Daniel Cabot Kerkdijk30 dec 2017, 19:01
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2017, 19:01

De krachtmeting tussen Internazionale en Lazio heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel in Milaan eindigde doelpuntloos: 0-0. Inter, dat begin deze maand nog fier bovenaan stond in de Serie A kijkt zodoende al tegen een achterstand van zeven punten aan op koploper Napoli. Ook Juventus heeft drie punten meer en de regerend landskampioen heeft nog een duel tegoed, later vanavond tegen Hellas Verona. Napoli won vrijdagavond al met minimaal verschil bij Crotone: 0-1.

De eerste helft eindigde weliswaar doelpuntloos, maar beide teams hadden kansen om de score te openen. Een hard schot van Sergej Milinkovic-Savic was een prooi voor Samir Handanovic, die even later zag hoe zijn collega Thomas Strakosha uitblonk na een volley van Ivan Perisic. Het aluminium voorkwam dat op slag van rust alsnog het scorebord in beweging kwam. Borja Valero kopte de bal na een corner van Luis Alberto tegen de lat van zijn eigen doel aan en zodoende ontsnapte Inter aan een achterstand.

Ook na de pauze had zowel Inter als Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, uitzicht op een doelpunt. Strakosha moest tot het uiterste gaan om een inzet van Borja Valero te keren. Na nog geen uur spelen kreeg Lazio een penalty toegewezen, maar op basis van de videoscheidsrechter oordeelde de arbiter dat de handsbal van Milan Skriniar ongelukkig was geweest. In het restant van de wedstrijd moest Handanovic in actie komen op pogingen van invaller Felipe Anderson en Marco Parolo, terwijl Perisic en Mauro Icardi ook kansen onbenut lieten.