voetbalzone

Interne gesprekken Barcelona: 'Centrumverdediger uit Premier League'

Daniel Cabot Kerkdijk30 jul 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2013, 00:10
Advertentie

Na het nieuws over de vermeende contractverlenging van Thiago Silva bij Paris Saint-Germain weet Barcelona dat men elders een centrale verdediger zal moeten losweken. Catalunya Radio maakte maandagavond melding van gesprekken tussen technisch directeur Andoni Zubizarreta en nieuwbakken hoofdtrainer Gerardo Tata Martino over welke voetballers in aanmerking komen.

/

Barcelona gaat naar verluidt voor een verdediger uit de Premier League, maar op dit moment is niet duidelijk wie prioriteit geniet. De regerend landskampioen van Spanje werd al diverse malen met David Luiz van Chelsea in verband gebracht, maar voor minder dan veertig miljoen euro mag de Braziliaan in principe niet vertrekken. De komst van Vincent Kompany van Manchester City lijkt niet realistisch.

Op de shortlist van Zubizarreta staan naar verluidt nog vier namen: Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Daniel Agger (Liverpool), Thomas Vermaelen en Laurent Koscielny (beiden Arsenal). Aan het kwartet kleven diverse manco's. Vertonghen is niet de snelste en Tottenham zal ongetwijfeld de hoofdprijs vragen als Gareth Bale verkocht wordt. De beste jaren van Agger lijken achter hem te liggen, terwijl Vermaelen een slecht jaar achter de rug heeft. Koscielny is weliswaar snel, maar stapelde bij Arsenal fout na fout op.

Bezig met laden …