voetbalzone

Internet gaat jaar later los op uiterst pijnlijke PSV-aankondiging Simons

Jordi Tomasowa17 jul 2023, 12:49
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 12:49
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Xavi Simons lijkt maandagmiddag om 14.00 uur zijn transfer naar Paris Saint-Germain te gaan aankondigen. Het is een bittere pil voor PSV, dat lange tijd hoopte de creatieveling langer aan zich te binden en hem een jaar geleden nog vol trots presenteerde als nieuwe aanwinst. Door eerdere berichtgeving wees alles er destijds op dat Simons eerst zou verlengen bij de Parijzenaren, om vervolgens verhuurd te worden aan PSV. De Eindhovense club zorgde vervolgens echter voor een enorme stunt door Simons zelf tot medio 2027 vast te leggen.

On loan you said?’ (gehuurd zei je?, red.) en ‘He is here to stay’ (Hij is hier om te blijven) schreef PSV in juni 2022 triomfantelijk bij de aankondiging van Simons als kersverse aanwinst. Het zorgt een jaar later voor hoongelach. Fans van Paris Saint-Germain lachen smadelijk om een door PSV geplaatste tweet. Simons' dienstverband bij PSV blijft uiteindelijk slechts beperkt tot één seizoen. Zoals bekend betaalt PSG slechts 6 miljoen euro voor de jongeling, vanwege de gelimiteerde clausule in zijn contract. L’Équipe schrijft zelfs dat de opbrengst nog lager uitvalt. Volgens de Franse krant krijgt PSV slechts 4 miljoen euro, de andere 2 miljoen is voor Simons en zijn zaakwaarnemer.

voetbalzone

Simons verliet zondag het trainingskamp van PSV om zijn terugkeer bij Paris Saint-Germain af te ronden. De aanvaller annex middenvelder had de mogelijkheid om zijn carrière onder goede voorwaarden voort te zetten in Eindhoven, maar geeft dus de voorkeur aan een toekomst elders. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Oranje-international maandag al doorverhuurd aan RB Leipzig, waar hij zich in de Bundesliga en de Champions League mag etaleren.

Bezig met laden …