voetbalzone

Intimiderende Krul: ‘Dacht dat hij wel beetje Nederlands zou spreken’

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2014, 07:00
Advertentie

Tim Krul was zaterdag de uitblinker in de strafschoppenserie van de WK-kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica. De doelman keerde de strafschoppen van Bryan Ruiz en Michael Umaña, waardoor de ploeg van Louis van Gaal zich plaatste voor de halve finale van het mondiale toernooi. Aan elke penalty van los Ticos ging een intimidatie van de Nederlander vooraf.

voetbalzone

Krul deed aan tijdrekken, liep van zijn lijn en babbelde ook even kort met elke penaltynemer. “Ik zei van alles tegen ze. In het Engels, maar ook in het Nederlands. Ik dacht dat die Ruiz wel een beetje Nederlands zou spreken”, verklaarde Krul in gesprek met het Algemeen Dagblad. Krul was niet zo koel als hij leek, vooral omdat hij wist dat hij ging invallen als het op strafschoppen aankwam. “Toen de tweede helft van de verlenging aanbrak, moest ik snel naar de wc.”

Op de trainingen van het Nederlands elftal werd volop op strafschoppen geoefend. “We zijn er de afgelopen zeven weken met de drie doelmannen en keeperstrainer Frans Hoek mee bezig geweest”, erkent de doelman van Newcastle United. “Lang blijven staan en vol voor een hoek gaan, was het plan. Kennelijk vond Hoek dat ik dat het best deed.”

Bezig met laden …