voetbalzone

Invallende Ödegaard kan oefennederlaag Noorwegen niet voorkomen

Bart Kruyt12 nov 2014, 20:54
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2014, 20:54
Advertentie

Martin Ödegaard speelde met het Noorse nationale elftal al eens gelijk (0-0 tegen de Verenigde Arabische Emiraten), wist een keer te winnen (2-1 tegen Bulgarije) en weet nu ook hoe het is om te verliezen met Noorwegen. De nog altijd pas vijftienjarige middenvelder kwam tegen Estland als invaller binnen de lijnen, maar kon een 0-1 nederlaag voor zijn land niet voorkomen.

Ödegaard deed woensdagavond het laatste halfuurtje mee: het toptalent kwam in de ploeg voor Mats Daehli. Op dat moment stond het al 0-1, door een treffer van Konstantin Vassiljev, die de score twintig minuten voor tijd opende. Ödegaard werd dus in de ploeg gebracht in de hoop dat hij nog iets aan de achterstand kon doen, maar tevergeefs.

Ödegaard staat nu dus op drie interlands voor Noorwegen en wacht nog op zijn eerste doelpunt voor zijn land. Voor zijn club Strömsgodset maakte hij in het onlangs afgelopen seizoen in de Tippeligaen 5 competitietreffers in 23 wedstrijden. Ödegaard staat in de belangstelling van diverse grote clubs uit het buitenland, waaronder Ajax, en wordt op 17 december zestien jaar oud: vanaf dat moment zou hij vastgelegd kunnen worden door Ajax.

Bezig met laden …