voetbalzone

Invaller Amrabat lijdt beschamende bekernederlaag met Galatasaray

Matthijs van Laar11 dec 2012, 19:14
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2012, 19:14
Advertentie

Een kleine week na de feestvreugde vanwege het bereiken van de achtste finales van de Champions League, heeft Galatasaray een bittere pil moeten slikken. De koploper van de Süper Lig bleek in eigen huis niet opgewassen tegen het nietige 1461Trabzon, dat uitkomt in de tweede klasse. Het duel in Istanbul eindigde verrassend in 1-2. Daarmee is het bekeravontuur voor de topclub voorbij.

/

Nordin Amrabat mocht zich mede verantwoordelijk voelen voor die opmerkelijke verliespartij. De aanvaller kwam na een klein uur spelen in het veld. Op dat moment stond Galatasaray al met 0-1 achter na een benutte strafschop van Sercan Kaya, en dertien minuten na de entree van de ex-PSV’er maakte Emrullah Kokoc er 0-2 van.

Cim Bom leek een kwartier voor tijd de rug alsnog te gaan rechten, maar de aansluitingstreffer van Emre Colak bleek het maximaal haalbare. Zodoende mag 1461 Trabzon, dat liefst zeven gele kaarten kreeg, zich melden in de kwartfinales. Die zullen worden afgewerkt in twee groepen van vier teams.

Bezig met laden …