Invaller Janko belangrijk voor winnend Salzburg

01 aug 2009, 21:25
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2009, 21:25
De ban is gebroken: Marc Janko is van de gehate nul af. De topscorer van vorig seizoen, met 39 doelpunten in 34 competitieduels, wist het net in de eerste vijf wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar nog niet te vinden. Zaterdagavond kon de spits van Red Bull Salzburg weer eens juichen, toen hij de gelijkmaker scoorde tegen LASK Linz. Alexander Zickler kroonde zich vervolgens tot matchwinner: 3-2.

De stemming was zodoende goed in Salzburg, maar Janko zal toch met enige woede in zijn lijf zitten. De spits werd voor de tweede keer op rij buiten de basiself gehouden door Huub Stevens, die Salzburg andermaal niet zag imponeren. De thuisploeg was zonder groots te voetballen echter wel sterker en kwam vlak voor rust op een verdiende voorsprong. Somen Tchoyi zag zijn openingstreffer echter al snel teniet worden gedaan door voormalig Heerenveen-speler Thomas Prager.

Direct na rust kreeg Salzburg een volgende tegenslag te verwerken. Christian Mayrleb stond bij een indraaiende hoekschop goed opgesteld en zette de bezoekende ploeg op een verrassende voorsprong. Stevens greep direct in en gooide de getergde Janko in de ploeg ten faveure van Admir Vladavic. Tien minuten na zijn entree opende Janko zijn doelpuntenaccount voor het nieuwe seizoen door op aangeven van Zickler de 2-2 binnen te schieten.

Zickler zelf groeide vervolgens uit tot de man van de wedstrijd. De spits werd met een geniale pass bediend door Tchoyi en maakte oog in oog met Silvije Cavlina geen fout. In het restant zette Linz nog wel aan, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor Salzburg. De regerend landskampioen heeft nu zes punten uit drie competitiewedstrijden en is terug te vinden in de subtop. Zaterdagavond zaten zowel Simon Cziommer als Robin Nelisse en Barry Opdam niet bij de selectie van die Bullen.