Invaller John heeft met assist aandeel in bekeroverwinning Benfica

Bart Kruyt16 nov 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2012, 23:20

Ola John heeft van zich laten horen in het Portugese bekertoernooi. Na basisplaatsen in de laatste vier wedstrijden moest de vleugelaanvaller van Benfica het vrijdagavond doen met een invalbeurt, maar aan een kwartier speeltijd had John voldoende om een doelpunt van Óscar Cardozo voor te bereiden: 0-2. Het duel met Moreirense was even daarvoor tijdelijk stilgelegd.

Met nog tien minuten op de klok en bij een 0-1 voorsprong voor Benfica (doelpunt van voormalig Vitesse-middenvelder Nemanja Matic) vielen plotseling enkele lichten uit. De wedstrijd kon daardoor niet voortgezet worden, maar het technische mankement kon vrij snel opgelost worden. John stond op dat moment pas net in het veld: hij was ingevallen voor Nolito.

Na de onverwachte onderbreking probeerde Moreirense nog langszij te komen, maar dat lukte niet. In blessuretijd liep Benfica uit naar een veilige 0-2, toen John doorbrak en Cardozo bediende. De spits wist zich met het geboden buitenkansje wel raad en verzorgde het slotakkoord. Benfica zit dankzij de overwinning bij de laatste achttien ploegen in de Taça de Portugal, die in 2005 voor het laatst werd gewonnen door de Portugese recordbekerwinnaar (24 eindzeges, FC Porto won 'pas' zestien keer). Vorig seizoen won Académica de Coimbra de beker.