Invaller Maduro in slotminuut getuige van waanzinnige comeback in derby

Matthijs van Laar13 apr 2013, 00:04
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2013, 00:04

Real Betis mag zich een halfjaar lang de morele winnaar noemen van de laatste derby van Sevilla. De thuisploeg keek vrijdagavond al na een half uur spelen tegen een schier onoverbrugbare 0-3 achterstand aan, maar poetste die vervolgens helemaal weg. Pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Nosa Igiebor de sensatie compleet door de 3-3 te produceren.

/

Lange tijd leek het duel een zware stempel opgedrukt te krijgen door Ivan Rakitic. De Kroaat schoot Sevilla na zeven minuten op een 0-1 voorsprong en verdubbelde twaalf minuten later die marge. Nadat Álvaro Negredo er weer een kwartier later 0-3 van had gemaakt, leek het duel definitief gespeeld. Zelfs de meest optimistische thuisfan leek niet meer in een comeback te geloven. Met een wippertje op slag van rust, fraai uitgevoerd door Dorlan Pabón, keerde de hoop echter weer terug in het Estadion Benito Villamarín

Het zou een cruciale treffer blijken. Een benutte strafschop van Ruben Castro, tien minuten na de pauze, én de kort daaropvolgende rode kaart voor Sevilla-controleur Gary Medel leidde een tumultueus laatste halfuur in. Ondanks een heuse belegering leek de gelijkmaker desondanks uit te blijven, totdat Igiebor een minuut voor tijd met zijn hoofd de bevrijdende 3-3 binnenknikte. Hedwiges Maduro zag het met lede ogen aan: hij kwam vijf minuten voor tijd als invaller binnen het veld bij de zwaar gedesillusioneerde bezoekers.