Invaller Nelisse goud waard voor Salzburg

23 aug 2008, 22:03
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2008, 22:03
Robin Nelisse heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Red Bull Salzburg. De Nederlandse aanvaller scoorde zaterdagavond het winnende doelpunt tegen SV Ried (2-1) en zag zijn ploeg dankzij de zege naar de tweede plaats stijgen. Daar blijft het in ieder geval tot zondagmiddag staan. De nummer drie en vier van de ranglijst, Rapid Wien en Austria Wien, komen elkaar in de zevende speelronde tegen.

Het gehavende Salzburg (coach Co Adriaanse kon geen beroep doen op zes geblesseerde spelers) was op bezoek bij Ried duidelijk sterker dan haar tegenstander. De gasten hadden lange tijd het beste van het spel, maar kwam desondanks op achterstand. Ignacio Rodriguez-Ortiz, kortweg Nacho, zette de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong.

Vlak voor rust herstelde Milan Dudic het evenwicht, waarna Salzburg in de tweede helft op zoek ging naar de overwinning. De ploeg combineerde succesvol tot het strafschopgebied, maar vond daar aangekomen nooit een oplossing. Adriaanse greep in door Nelisse in de ploeg te brengen en de spits beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. Negen minuten voor tijd, toen Ried al met een man minder speelde wegens een rode kaart voor Oliver Glasner, promoveerde Nelisse een steekpass van Patrick Jezek tot assist. In het restant hielden de gasten de voorsprong eenvoudig vast.