voetbalzone

Invaller Pavlyuchenko grijpt zijn kans door twee keer te scoren

Bart Kruyt21 feb 2010, 18:19
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2010, 18:19
Advertentie

Roman Pavlyuchenko mopperde deze week weer over zijn gebrek aan speelminuten bij Tottenham Hotspur, maar zondagmiddag kreeg de Rus weer eens een kans. De aanvaller werd in de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic als invaller in de ploeg gebracht en was met het twee doelpunten direct beslissend: 0-3. Dankzij de zege blijft Tottenham goed meedoen om een Champions League-ticket.

De driepunter kwam moeizaam tot stand, maar was wel verdiend. De bezoekers begonnen al goed aan de wedstrijd en kregen na een kwartier spelen de eerste goede kans, toen Tom Huddlestone Jermain Defoe bereikte met een vrije trap, maar Paul Scharner goed oplette en net op tijd kwam met zijn tackle. Aan de overkant liet ook Heurelho Gomes zien dat hij bij de les was, door een inzet van Hugo Roddalega te pakken, waarna Tottenham op voorsprong kwam.

Scheidsrechter Alan Wiley gaf voordeel na een overtreding, waarna Tottenham er via een counter razendsnel uitkwam. Gareth Bale bediende uiteindelijk Defoe, die met een laag schot zijn 22ste doelpunt van dit seizoen aantekende. Wigan probeerde direct terug te komen in de wedstrijd, maar kon pas na rust weer gevaarlijk worden. Het schot van Victor Moses was echter recht op Gomes af.

Tottenham kwam vervolgens dichtbij een verdubbeling van de marge. Niko Kranjcar bereikte Defoe, die Gary Caldwell wist te passeren maar vervolgens op Chris Kirkland stuitte. Niet veel later was Peter Crouch gevaarlijk, maar zijn schot belandde op de voeten van Kirkland, die Charles N’Zogbia even later aan de overkant voor gevaar zag zorgen. De gelijkmaker bleef echter uit, waarna Tottenham via invaller Pavlyuchenko de wedstrijd op slot gooide.

De Rus profiteerde eerst van een goede actie van Luka Modric. De Kroaat passeerde drie tegenstanders en bediende vervolgens Pavlyuchenko, die de bal even klaarlegde en vervolgens Kirkland passeerde. In de slotfase tekende de spits ook voor het slotakkoord, door na een vrije trap van Huddlestone in twee instanties raak te werken. Harry Redknapp weet zodoende dat Pavlyuchenko zijn scherpte nog niet is verloren.

Bezig met laden …