Invaller schiet Atlético naar zege en koppositie

Gijs Freriks02 jan 2016, 21:22
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2016, 21:22

Atlético Madrid is in de eerste wedstrijd van 2016 tot een zege gekomen. Los Colchoneros hadden zaterdag aan een laat doelpunt van Thomas Teye Partey genoeg om Levante van zich af te schudden: 1-0. Atlético heeft nu weer twee punten meer dan Barcelona, maar de regerend kampioen heeft nog een wedstrijd te goed.

Atlético wist negen van de tien thuiswedstrijden tegen Levante op het hoogste niveau te winnen en kwam dit keer dus opnieuw tot een triomf, ook al ging het moeizaam. De thuisploeg slaagde er voor rust niet in om tot uitgespeelde kansen te komen: Saúl Niguez trof het zijnet en doelman Diego Mariño keerde een schot van Jackson Martínez. De beste mogelijkheid was voor Stefan Savic, die de bal na een hoekschop van Koke tegen het aluminium kopte. Levante werd ook één keer gevaarlijk: Verza mikte net naast.

Het Atlético van trainer Diego Simeone voerde de druk in het eerste kwartier na rust op: Jackson kopte naast, Koke trapte na klaarleggen van Jackson hard tegen de dwarsligger en een verdwaalde voorzet van Luciano Vietto kwam eveneens op de deklat terecht. Het leek wachten op de 1-0, maar Atlético vergat door te drukken en ontsnapte nog twee keer aan een achterstand: Savic blokte een schot van Jordi Xumetra en een poging van Rubén García werd gepakt door Jan Oblak.

Uit het niets viel na 81 minuten de 1-0: de voor Jackson ingevallen Thomas werd aangespeeld door Gabi, slalomde voorbij enkele tegenstanders en prikte de bal onder Mariño door. Het leer hobbelde vervolgens tergend traag over de doellijn. Na 86 minuten viel ook nog bijna de 2-0: Vietto volleerde de bal na een voorzet van de Ghanese matchwinner Thomas rakelings voorlangs. Atlético trok de vijfde thuiszege op rij in de Primera División over de streep en moet zich nu richten op de bekeruitwedstrijd van woensdag tegen Rayo Vallecano.