Invaller voorkomt nederlaag voor Jong Ajax tegen tien man van Oss

Gijs Freriks28 sep 2015, 21:52
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 21:52

De beloften van Ajax zijn maandagavond aan een nederlaag ontsnapt. Het team van Jaap Stam en Andries Ulderink keek tot zes minuten voor tijd tegen een 0-2 achterstand aan tegen FC Oss, maar het werd toch nog 2-2 op De Toekomst. Ajax steeg zodoende naar de zestiende plaats, terwijl Oss voorlaatste blijft staan.

Oss kon een overwinning wel weer gebruiken, want de laatste vier competitiewedstrijden gingen verloren, maar de zege werd maandag dus laat uit handen gegeven. De eerste kansen waren voor Sam Hendriks en Elton Acolatse, maar Nick Hengelman liet zich niet passeren. Acht minuten voor rust werd er wel gescoord, maar aan de andere kant: na een overtreding van Lartey Sanniez klopte Fatih Kamaci doelman André Onana uit een strafschop.

Via een van richting veranderd schot van Felitciano Zschusschen kwam Oss in de tweede helft zelfs op een 0-2 voorsprong en daar kwam Ajax lange tijd niet meer overheen. In de laatste zes minuten scoorde Ajax echter nog tweemaal: Hendriks benutte een penalty en invaller Zakaria El Azzouzi tikte een lage voorzet binnen voor de 2-2.Oss speelde de laatste twintig minuten overigens met tien man doordat Wouter de Vogel rood pakte na een overtreding op Acolatse.