Invallers Mbappé en Dembélé weten puntenverlies PSG niet te voorkomen

Lars Capiau10 mrt 2024, 13:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:38

Paris Saint-Germain is zondagmiddag blijven steken op een gelijkspel. In het eigen Parc des Princes kwam de ploeg van Luis Enrique niet voorbij Stade de Reims: 2-2. Kylian Mbappé vertolkte op andere wijze dan gebruikelijk een hoofdrol: de Franse superster begon op de bank.

Het is niet de eerste keer dat Mbappé geen negentig minuten maakt. Enrique gaf eerder al aan zich met PSG voor te bereiden op een leven na Mbappé. Ook Ousmane Dembélé hoefde overigens niet te rekenen op een basisplaats bij les Parisiens. Keylor Navas wél. Hij verving Gianluigi Donnarumma.

Het leverde niet bepaald het gewenste resultaat op voor de Spaanse coach. Binnen zes minuten moest de Costa Ricaanse doelman al een bal uit zijn net vissen. Daar mocht Navas Achraf Hakimi boos voor aankijken.

De Marokkaanse vleugelverdediger verspeelde de bal in eigen zestien op uiterst knullige wijze. Oumar Diakité legde simpel af op Marshall Munetsi, die de bal in het lege doel kon tikken: 0-1.

Het verloop van de eerste helft enerverend noemen zou een understatement zijn. PSG rechtte namelijk al snel de rug en boog de voorsprong compleet om. Eerst werkte Yunis Abdelhamid een PSG-hoekschop in eigen doel, waarna Gonçalo Ramos voor de voorsprong tekende.

De Portugees kreeg na matig wegwerken van de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om de 2-1 tegen de touwen te schieten en dat liet hij niet na. Maar nog voor rust trok de ploeg van Will Still de stand weer gelijk.

Na een geweldige lange bal van Emmanuel Agbadou maakte eDiakité oog in oog met Navas geen fout. De Ivoriaan rondde beheerst af: 2-2. De tweede helft stak in schril contrast af met het eerste bedrijf.

PSG kreeg via Bradley Barcola, Kang-in Lee en Ramos nog wel kansjes op een tweede voorsprong, maar verzilverde deze niet. Ook Mbappé en Dembélé, die beiden na ruim zeventig minuten in de ploeg kwamen, wisten het verschil niet te maken.