Invallers schieten Duitsland naar zege tegen Hongarije van Koeman

Erik van Dam29 mei 2010, 21:54
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 21:54

Duitsland heeft haar oefencampagne richting het WK 2010 na een zege tegen Malta vervolgd met een 3-0 overwinning tegen Hongarije. In het Ferenc Puskás Stadion opende Lukas Podolski al snel de score, maar had Duitsland moeite het veldoverwicht om te zetten in treffers. Pas na rust zorgden twee invallers ervoor dat de drievoudig wereldkampioen de score opvoerde.

/

Duitsland oogde voor rust sterk, maar had een gemakkelijk gegeven strafschop van de arbiter van dienst nodig om de score te openen. Amper vijf minuten onderweg mocht Lukas Podolski van elf meter aanleggen nadat hij werd vastgehouden toen Duitsland een corner nam. De spits van 1.FC Köln benutte de buitenkans en schoot zo de 0-1 binnen. Mesut Özil had daar minstens twee goals aan toe kunnen voegen, maar vond Gabor Kiràly meermaals op zijn weg.

Het was vooral Duitsland dat het tempo voor rust dicteerde. Sami Khedira speelde redelijk en leverde zo nu en dan een voorzet af, maar bereikte bij een uitbraak geen medespeler met zijn pass voor het doel. Aan de kant van Hongarije zag Erwin Koeman hoe Balász Dzsudzsák zich enkele malen liet zien. De PSV’er stoomde aan de linkerflank meermaals maar op, maar had in de eerste helft geen scherpe voorzet in huis om Sándor Torghelle mee van dienst te zijn.

Kort voor de onderbreking kreeg Özil de kans om de score uit te breiden voor Die Mannschaft, maar hij vond voor de vierde maal Kiraly op zijn weg. Pas in de tweede helft slaagde Duitsland, dat op het middenveld het werk van Michael Ballack miste, erin de score op te voeren. Marko Marin, net ingevallen, zette een versnelling in en bezorgde de bal bij Mario Gomez. Die nam de bal niet goed aan, maar had het geluk dat Kiraly kinderlijk keepte.

/

De spits zette op het laatste moment zijn voet tegen de bal en schoof het leer daarmee door de benen van Kiraly in het Hongaarse doel. Snel daarna bepaalde Jeronimo Cacau de eindstand op 0-3; de aanvaller reageerde attent op een pass van Gomez, liep zijn bewaker er gemakkelijk uit en omspeelde Kiraly, om vervolgens met links binnen te schieten. Bondscoach Joachim Löw liet daarna Holger Badstuber nog debuteren in de nationale ploeg.