voetbalzone

Invallers Sneijder en Amrabat kunnen domper Galatasaray niet voorkomen

Bart Kruyt02 feb 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2013, 18:55
Advertentie

Galatasaray won vorige week van Besiktas, maar is nog niet in vorm. De koploper van de Süper Lig haalde uit de twee wedstrijden voor de derby van vorig weekend maar een punt en ook zaterdag kwam Cim Bom niet tot winst. Op bezoek bij Bursaspor speelde Galatasaray voor de zevende keer dit seizoen gelijk, wat betekent dat Fenerbahçe zondag de kans krijgt om in te lopen. Wesley Sneijder en Nordin Amrabat moesten het in Bursa doen met minder dan een halfuur.

Sneijder en Amrabat begonnen op de bank en zagen Galatasaray niet goed beginnen, met een achterstand tot gevolg. Sener Özbayrakli bracht de bal na een ruim kwartier het strafschopgebied in en daar werd Sebastian Pinto nauwelijks lastig gevallen, waardoor hij de 1-0 binnen kon koppen. Galatasaray moest zodoende op jacht naar de gelijkmaker en vond die al snel. Tien minuten na de openingstreffer van Pinto stuurde Selcuk Inan Umut Bulut de diepte in en toen hij zag dat hij geen buitenspel stond, schoof Umut de 1-1 door de benen van Scott Carson heen.

Galatasaray hoopte hierna op meer, maar had moeite met het vinden van openingen in de defensie van Bursaspor, dat voor de eigen fans wel erg verdedigend speelde. De thuisploeg bleef echter gevaarlijk uit de counter en leek ook op een nieuwe voorsprong te komen, maar een goal van Serdar Aziz werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding van Edu, waardoor het feest in het Bursa Ataturk Stadi al snel weer onderbroken werd. De tussenstand bleef onveranderd.

Terim besloot kort hierna om in te grijpen en bracht Amrabat, en even later ook Sneijder, binnen de lijnen. De twee geboren Nederlanders wisten elkaar al snel te vinden, waarna Amrabat goed naar binnen dribbelde, maar zijn schot vanuit de tweede lijn werd een hopeloze afzwaaier. Het schot dat Sabri Sarioglu zes minuten voor tijd loste was een stuk beter, maar werd gekeerd, waardoor Bursaspor en Galatasaray in evenwicht uit elkaar gingen.

Bezig met laden …