voetbalzone

Inventief Telstar vraagt KNVB om toestemming voor blauw veld

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2012, 14:20
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2012, 14:20
Advertentie

Als het aan Telstar ligt speelt men bij de start van de nieuwe competitie op een blauw natuurgrasveld. De club uit Velsen-Zuid heeft daarvoor bij het projectstimuleringsfonds van de KNVB geïnformeerd of daarvoor geld beschikbaar is. Dit fonds is onder meer in het leven geroepen om innovatieve ideeën binnen de voetbalwereld te ondersteunen en te stimuleren.

Bij Telstar leeft de wens om in het Tata Steel stadion voortaan op een blauw speelveld te voetballen omdat uit onderzoek is gebleken dat voor zowel kijkers als spelers de kleur blauw prettiger is dan het groen van vandaag. Spelers hebben 22 procent beter zicht en de toeschouwers zelfs 27 procent meer. Het is een win-winsituatie. Dit alles in navolging van andere sporten zoals tennis, atletiek, tafeltennis en biljart. Tijdens de Olympische Spelen in Londen wordt bijvoorbeeld het hockeytoernooi op blauw gras gespeeld.

"De voetbalwereld mag niet voorbij gaan aan zoveel voordeel voor voetballers en toeschouwers", stelt Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar. "Randvoorwaarden zoals begeleiding, verzorging en de kwaliteit van het veld spelen in het voetbal een doorslaggevende rol en daarom is een blauw veld een serieuze optie voor de Witte Leeuwen en Witte Leeuwinnen. Wij zijn benieuwd of de KNVB hiervoor geld beschikbaar stelt."

Bezig met laden …