voetbalzone

Inverness CT keert zonder te spelen terug in Schotse Premier League

Bart Kruyt22 apr 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 08:10
Advertentie

Inverness Caledonian Thistle keert na een afwezigheid van een jaar terug in de Schotse Premier League. De ploeg van Terry Butcher hoefde woensdagavond zelf niet in actie te komen om te promoveren, aangezien concurrent Dundee verloor bij Raith. Met nog twee wedstrijden te gaan is Inverness nu niet meer te achterhalen.

Dundee moest winnen om de titelrace nog enigszins spannend te houden, maar ging met 1-0 onderuit. “Om na een jaar weer terug te keren naar de Premier League is een geweldige prestatie”, vond Ross Tokely, de speler die er de meeste contractjaren bij Inverness heeft opzitten. “Ik ben eerder kampioen van de First Division geworden, maar ditmaal was de uitdaging groter. Ik ben enorm gelukkig met deze prestatie.”

Tokely speelt al veertien jaar in het eerste elftal van Inverness en speelde op alle vier de profniveaus in Schotland. Dit jaar beleefde hij met zijn ploeg een belabberde start, maar hierna volgde een reeks van negentien duels zonder nederlaag. “Iedereen schreef ons al af in de beginfase van het seizoen, maar we zijn blijven gaan en dit is het resultaat”, stelde Tokely tevreden.

Bezig met laden …