voetbalzone

Investeerders drijven prijs Neymar op: 'Wij willen dertig miljoen'

Bart Kruyt24 mei 2013, 23:30
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 23:30
Advertentie

Neymar is in een behoorlijk spinnenweb verstrikt geraakt. De aanvaller wil dolgraag naar Barcelona, maar de clubs komen er nog niet uit en bovendien heeft investeringsmaatschappij DIC een flinke vinger in de pap. Die partij beschikt over veertig procent van de transferrechten van Neymar en verlangt voor dat aandeel liefst dertig miljoen euro van Barcelona.

/

Het contract van de 21-jarige Neymar loopt volgend jaar zomer af en Santos zal de balkunstenaar dus in de aankomende transferperiode moeten verkopen om nog een aardig zakcentje aan hem over te houden. De club uit São Paulo beschikt over 55 procent van de eigendomsrechten van Neymar en de Catalaanse club zal er dus eerst met Santos uit moeten komen. Onlangs werd er echter een tweede bod ter waarde van 22 miljoen euro afgeslagen, nadat Barcelona eerst een bieding van achttien miljoen had gedaan op de 32-voudig international.

Mochten de clubs alsnog een akkoord bereiken, dan zal los Blaugrana ook nog een robbertje moeten vechten met investeringsmaatschappij DIS. “Wij willen de door ons gemaakte investering terugverdienen”, zegt algemeen directeur Roberto Moreno tegen Radio Transamerica. “Dertig miljoen is een goed bedrag voor ons. Mijn gevoel is dat de onderhandelingen binnen tien dagen zijn afgerond.” Dat lijkt echter erg optimistisch, want Barcelona wil voorlopig niet verder gaan dan een totale transfersom van vijftig miljoen, terwijl alleen Santos al dat bedrag wil hebben. De resterende vijf procent van de transferrechten van Neymar heeft investeringsmaatschappij TEISA in het bezit.

Bezig met laden …