voetbalzone

Investeerders willen Sheffield Wednesday naar Premiership helpen

Robert Smid22 apr 2010, 18:40
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 18:40
Advertentie

Engelse clubs worden al een tijdlang overgenomen door verschillende investeerders die de club vervolgens verder willen helpen. Nu is het de beurt aan Sheffield Wednesday. De Championship-formatie hebben zo goed als een akkoord bereikt met investeerdersgroep Club 9 Sports om een overname te realiseren.

De groep investeerders wil Sheffield Wednesday gaan voorzien van een nieuwe zak met geld, zodat het halen van de Premier League weer tot de opties behoort. “Wij zijn ervan overtuigd dat Sheffield Wednesday alle ingrediënten bevat om tot de beste twintig ploegen van Engeland te behoren”, aldus John Prutch, manager van Club 9. De Owls spelen al sinds 2000 niet meer op het hoogste niveau.

Volgens Prutch is er veel mogelijk bij Sheffield Wednesday. “Zo lang er maar tijd en ruimte is. De club heeft kapitaal nodig om de grootse plannen te realiseren. Zodra dat kapitaal wordt geïnvesteerd, zowel binnen als buiten het veld, dan ben ik ervan overtuigd dat de club binnen de kortste keren weer terug is op het hoogste niveau”, aldus de manager tegenover BBC.

Bezig met laden …