voetbalzone

Inzaghi kan imposante carrière afsluiten in 'the City that works'

Erik van Dam23 mei 2012, 18:25
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 18:25
Advertentie

Het leek erop dat de lange loopbaan van Filippo Inzaghi er definitief op zat, maar Pippo gaat wellicht toch nog een jaar verder. De 38-jarige goaltjesdief heeft een aanbieding ontvangen van Chicago Fire. De huidige nummer negen in de Major League Soccer wil zich graag versterken met Inzaghi, in wie het volgens Sky Italia nog een bruikbare speler ziet voor een of twee jaar.

/

Inzaghi, wiens carrière in het seizoen 1991/92 begon bij Piacenza, vertrekt eind volgende maand bij AC Milan. Hij kwam tien jaar lang uit voor de club, maar kreeg geen nieuw contract meer aangeboden. Net als Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso en Gianluca Zambrotta kreeg ook hij het nieuws te horen dat er geen plek meer voor hem is in de selectie. Als een verrassing kwam dat niet, aangezien Inzaghi's toekomst al jaren een vraagteken was.

De nummer zes op de topscorerslijst aller tijden in de Champions League (85 duels/50 goals) is echter nog te gek op het spelletje om ermee te stoppen. De kans is dan ook groot dat Inzaghi 'ja' zegt op het vrij lucratieve aanbod dat Chicago Fire hem heeft gedaan. Als de veteraan besluit naar the City that works te verkassen, kan hij 1,6 miljoen euro per seizoen cashen. De MLS-club heeft een rol als speler/jeugdtrainer in gedachten voor Inzaghi. Ook Los Angeles Galaxy en Vasco Da Gama willen hem nog een aanbieding doen.

Bezig met laden …