voetbalzone

IOC wil leeftijdsgrens op Spelen niet omlaag halen

14 jun 2009, 09:30
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2009, 09:30
Advertentie
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ziet niets in de plannen van de FIFA om de leeftijdsgrens voor voetballers op de Olympische Spelen naar beneden te halen. Jacques Rogge, voorzitter van de organisatie, stelt dat de huidige leeftijdsgrens van 23 jaar ervoor zorgt dat het niveau op de Spelen goed is. “We zijn blij met de huidige opzet en willen niets veranderen”, aldus een stellige Rogge.

De FIFA wilde de leeftijdsgrens omlaag brengen naar 21 jaar. Afgelopen zomer klaagden er immers een hoop Europese clubs over het feit dat zij haar sterspelers moest afstaan. De huidige regels schrijven voor dat deelnemende landen aan de Olympische Spelen alleen spelers tot 23 jaar in hun selectie opnemen, plus drie dispensatiespelers. Door de leeftijdsgrens naar beneden bij te stellen, kon het probleem van morrende clubs in de toekomst grotendeels worden voorkomen.

Rogge ziet dit echter niet zitten. “'Ik heb Sepp Blatter (voorzitter van de FIFA, red.) laten weten dat wij blij zijn met de huidige opzet”, vertelde het bestuurslid aan de Associated Press. “Het zou verder helpen als de Olympische Spelen in de toekomst worden opgenomen in de FIFA-kalender. Om een of andere reden is dat nu nog niet het geval. Maar de FIFA weet dat de opzet van het toernooi en de leeftijdsgrens aan elkaar zijn gerelateerd.”
Bezig met laden …