voetbalzone

Ipswich is zevenklapper te boven en verslaat Arsenal

Thijs Post12 jan 2011, 21:39
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 21:39
Advertentie

Ipswich Town, een laagvlieger in de Championship, mocht zich deze week opmaken voor bekerwedstrijden tegen grootmachten uit de Premier League. Zondag werd in het kader van de FA Cup met 7-0 verloren van Chelsea, maar woensdag verging het de Tractor Boys een stuk beter: het eerste duel in de halve eindstrijd van de Carling Cup werd met 1-0 gewonnen van Arsenal. Tamás Priskin maakte twaalf minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd, Robin van Persie kwam niet in actie.

/

Dat manager Arsène Wenger het toernooi serieus neemt bleek wel uit de opstelling van de Gunners; zo mocht aanvoerder Cesc Fàbregas vanaf de aftrap opdraven. Arsenal begon zoals verwacht mocht worden sterker en had meer balbezit, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Priskin werd de hoek in gestuurd, kapte naar binnen maar gaf zijn schot te weinig effect mee om binnen te draaien. De ploegen maakten er vervolgens geen beste eerste helft van.

Ipswich werkte hard maar kon simpelweg niet veel beter, terwijl Arsenal ver verwijderd bleef van het goede, verzorgde veldspel. Andrei Arshavin was vlak na de pauze dichtbij een doelpunt, maar zijn schot was te gehaast en vloog over. Even later kreeg Priskin namens de thuisploeg de grootste kans tot op dat moment. De Hongaar rende achter een plompverloren lange bal aan, maar treuzelde oog in oog met doelman Wojciech Szczesny. Een kwartier voor het eindsignaal liet Arsenal zich eindelijk weer eens gevaarlijk zien: een voorzet van Kieran Gibbs werd echter gemist door zowel Fàbregas als Marouane Chamakh, die de onzichtbare Nicklas Bendtner even daarvoor had vervangen.

Priskin kroonde zich even later tot de koning van Portman Road: de spits spurtte achter een hoge bal aan, iets waar de defensie van Arsenal het gehele duel mee leek te worstelen, en schoof beheerst langs Szczesny. De 24-jarige aanvaller maakte zodoende zijn eerste doelpunt in negen wedstrijden en zijn vijfde treffer in zeven Carling Cup-optredens. De return van het duel is op 25 januari, de winnaar van het tweeluik neemt het in de finale op tegen de winnaar van het treffen tussen Birmingham City en West Ham United. De eerste wedstrijd tussen die ploegen eindigde in een 2-1 zege voor The Hammers.

Bezig met laden …