voetbalzone

Ipswich vernoemt tribune naar overleden Robson

18 aug 2009, 17:22
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2009, 17:22
Advertentie
Ipswich Town gaat de huidige North Stand-tribune vernoemen naar Sir Bobby Robson. Het onlangs overleden icoon van het Engelse voetbal krijgt daarmee volgens algemeen directeur Simon Clegg het eerbetoon dat hem toekomt. “Een ruime meerderheid wil dat zijn naam op de tribune komt te staan”, zegt hij op de website van The Tractor Boys.



“We hebben meerdere opties overwogen om hem een permanente gedenkplaats te geven in ons stadion, maar dit leek ons de beste keus”, aldus Clegg. “Een ruime meerderheid wilde dat zijn naam op de tribune komt te staan, die wordt gezien als het hart van de club. De supporters vinden het erg belangrijk dat de tribune zo gaat heten.”

Robson, die ook in Nederland werkte voor PSV, was tussen 1969 en 1982 actief bij Ipswich Town. In die periode won hij onder meer een FA Cup en een UEFA Cup. Het maakte hem onsterfelijk bij de fans, die hem dan ook nog altijd diep in het hart hebben zitten. “Dit is de enige juiste keuze”, beseft Clegg zich.

“We hopen de onthullingceremonie te kunnen houden op 26 september, vlak voor de wedstrijd tegen Newcastle United.” Die keuze is niet geheel toevallig; Robson werkte namelijk tussen 1999 en 2004 vijf jaar lang als manager voor The Magpies. Nadien moest hij zich terugtrekken uit het voetbal vanwege zijn verslechterende gezondheid.
Bezig met laden …