voetbalzone

Iraans duo voorgoed geschorst na 'immoreel' voelen aan bil teamgenoot

Erik van Dam31 okt 2011, 16:48
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2011, 16:48
Advertentie

Volgens de Iraanse staatstelevisie zijn twee voetballers van Perspolis, een club uit de hoogste voetbalafdeling, voor het leven geschorst nadat een 'immorele' juichwijze de televisie haalde. Verdediger Mohammed Nosrati kneep zijn teamgenoot Sheis Rezaei zachtjes in de billen om een doelpunt te vieren. Dat had hij echter beter niet kunnen doen.

Perspolis won de wedstrijd tegen Damash Gilan met 3-2, maar de bezoekende club uit Teheran zal haar twee spelers niet meer terug zien. Na een kopdoelpunt van één van de spelers van Perspolis kwamen de spelers bijeen om de goal te vieren. Rezaei sprong daarbij op de anderen en Nosrati besloot zijn collega zachtjes in, bijna tussen de billen te knijpen.

In het conservatieve Iran wordt de juichwijze verafschuwd. Hoewel Nosrati en Rezaei hun excuses hebben aangeboden en aangaven niets ernstigst te hebben gedaan, melden Iraanse media dat de nationale bond het tweetal nooit meer in een stadion aan het werk wil zien. De wedstrijd werd live uitgezonden en trok daardoor een groot publiek. De Iraanse bond zegt over beelden te beschikken dat Nosrati dezelfde actie later in de wedstrijd nog eens herhaalde.

Bekijk hier het incident:

Bezig met laden …