voetbalzone

Iraanse voetbalbond maakt melding van onderhoud met Eriksson

Daniel Cabot Kerkdijk08 apr 2010, 21:35
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2010, 21:35
Advertentie

Sven-Göran Eriksson is een belangrijke kandidaat om na het WK in Zuid-Afrika bondscoach van Iran te worden. De Iraanse voetbalbond liet donderdag weten dat zij ‘een positief gesprek’ heeft gehad met de Zweedse oefenmeester. Eriksson ondertekende onlangs een contract bij Ivoorkust, maar zal dat land alleen tijdens het WK als bondscoach leiden. Na het toernooi is hij weer werkloos.

/

Iran hoopt de voormalig oefenmeester van onder meer Engeland, Mexico, Manchester City en Lazio over te kunnen halen om na juli naar het Midden-Oosten te verkassen. “We hebben een goed gesprek gehad met de heer Eriksson”, aldus vice-voorzitter Mehdi Taj tegenover diverse Iraanse media. “We hebben hem gevraagd om ons land te leiden tijdens het Aziatisch Kampioenschap”. Saillant detail: Iran heeft in Afshin Ghotbi momenteel al een trainer in dienst. De voetbalbond kan via een speciale clausule echter eenvoudig een nieuwe coach aantrekken.

Mocht Eriksson alsnog afzien van een functie bij Iran, dan is Fatih Terim (voormalig bondscoach van Turkije) naar verluidt een alternatief voor de ervaren Zweed. Terim stond ook aan het roer bij Fiorentina, AC Milan en Galatasaray. Hij diende zijn ontslag in bij de Turkse voetbalbond (TFF) nadat zijn ploeg er niet in geslaagd was om het komende WK in Zuid-Afrika te bereiken.

Bezig met laden …