voetbalzone

Irritatie bij Real Madrid: ‘Videotechnologie geeft vooral verwarring’

Yanick Vos15 dec 2016, 21:08
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2016, 21:08
Advertentie
/

Real Madrid plaatste zich donderdag voor de finale voor het WK voor clubteams na een 0-2 overwinning op Club América. Videotechnologie werd in dit duel toegepast en onder meer gebruikt bij de 0-2 van Cristiano Ronaldo: in eerste instantie werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd op advies van de video-scheidsrechter, maar na bestudering van de beelden werd het doelpunt alsnog toegekend.

De verwarring rond het doelpunt zorgde voor irritaties bij Real Madrid. “Het probleem is dat we ons moeten aanpassen aan wat de FIFA wil”, vertelt trainer Zinédine Zidane op de clubwebsite. “Ik heb er zo mijn eigen ideeën over en tijdens het tweede doelpunt was er verwarring. We kunnen niet controleren wat zij (de FIFA, red.) willen doen om het voetbal te verbeteren met technologie, maar het moet wel duidelijker”, besluit de coach van Real Madrid.

Ook Luka Modric is nog niet overtuigd van videotechnologie in het voetbal. “Ik denk niet dat videotechnologie in het voetbal heel lang zal blijven bestaan, want het geeft vooral verwarring”, meent de middenvelder. “De video-scheidsrechter is iets nieuws en eerlijk gezegd vind ik het geen vooruitgang. We hebben eerder deze week uitleg gehad, maar ik heb niet echt geluisterd. Ik verwacht niet dat het iets blijvends is”, aldus de middenvelder van de Koninklijke.

Bezig met laden …